25 Kasım 2013 Pazartesi

Sen Ona Yeni Şarkılar Söyle

Sarkilar bizi bir anda alt ust edebilir. Ozellikle ayrilik sonrasinda joyturk, slowturk gibi bileklerimizi dikine dikine kesmeceli radyolardan uzak duruyoruz. Ancak bazi sarkilar da sizin iliskinizin basinda, icinde olanlari alisveris yaparken, yolda yururken, kardesin soylerken de duyup sizi o ana geri dondurebiliyor. Bazen de oyle umitsiz oluyoruz ki 'simdi calicak olan ondan bana olsun' fali yapip kotu sarki gelirse 'devreder devreder bu onun tarzi degil' diye kendimizi kandiriyoruz. Bir baska durum da bazi sarkilarin klipleri. Arkadaslarina gore anlamsiz olabilir ama o klip sizin surekli kullandiginiz yolda, beraber gittiginiz sitede, denize tas attiginiz bir sahilde geciyorsa o gunlere donuyorsun. Simdi cok genel olarak iliski sirasina gore bazi sarkilar paylasicam.

Iliskin baslarken; her sey toz pembe, surekli berabersiniz. Bir kavanozu acsa gozunde Herkul oluyor. Kavga yok, huzursuzluk yok. Selam canim, senin icin Nil Karaibrahimgil ve Kenan Dogulu zamani! Ben ona resmen asigimlar, He-manler, Aska turlu seyler, En kiymetlim dilinden dusmuyor. Zaten iliskinin en guzel zamanlari da bu bence.. Bu sure ne kadar dogru gecerirsen iliskin o kadar saglam oluyor.

Iliskinin ortalari; artik sik sik kavga etmeye basliyorsunuz. Acabalar iliski de buyuk bir yer kaplar oluyor. Ayrilirsak ne olur, nasil olur, onsuz mutlu olur muyum diye dusunmeye basliyorsun. Kizlarla daha fazla vakt gecirir oluyorsun. O arkadaslariyla takiliyor. Soranlara gayet iyiyiz desen de icin icini yer oluyorsun. Bu zaman da en iyi gelen Yaşar! Üzgünsün ama aşıksın, offf bitsin diyorsun vazgeçemiyorsun..

Iliskinin sonunda; Eyvahlar olsun! Demet Akalınlar, Ajda Pekkanlar yıkılmadım ayaktayım demeler, Yakın arkadaşlarlayken küçük kabullenmeler başlayıp Sıla'ya geçiliyor.. Sonrası daha da ağırlaşıp ayrılık kabullenilip Sezen Aksu hatta Müslüm Gürses (özellikle Nilüfer adlı şarkı intihar sebebi) ...

Zaman geçince geçmiyor mu? Her acı bitiyor..
Hatta yeni birisini tanıyorsun, yine farklı şarkılar, aynı sırada.
Aklında yok, olmasına da gerek yok. Ama bir gün onunla karşılaşıyorsun. Hatta yanında yeni sevgilisi. Bir ışıltı gözünü alıyor bir bakıyorsun kızın parmağında tek taş! Sonra onunla geçirdiğin güzel günler aklına geliyor, konuştuklarınız, yaptıklarınız..
Nedense aklına ilk gelen şarkı Hande Yener oluyor. Ve diyor ki 'yanındaki var ya ben olmalıydım, yanımdaki var ya sen olmalıydın...'


Sonra yapman gerekeni yap ve ayrılık sonrasında nasıl birisi olduğuna bak, neden ayrıldığınızı düşün. Böyle olmalıydı oldu, her şey geçti bitti. Bunlar hep tecrübe o ilişkide sana göre senin yaptığın olmaması gerekenleri hatırla ve sevgiline sarıl. Geçmişte biten birisi için sana değer veren birini üzmeye değer mi?
Sen ona yeni şarkılar söyle.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder